Hair Culture je leta 2019 postal uradni uvoznik znamke Andis, ki je vodilni ponudnik izdelkov za urejanje las in brade ter eden najstarejših proizvajalcev strižnikov in prirezovalnikov v Ameriki.

Andis

Štiri generacije družine Andis so zgradile dediščino kakovosti in predanost profesionalizmu.

Ustanovitev, 1922

Podjetje Andis sega v čas, ko je Mathew Andis delal v Mitchell Motor Car Company v Racinu kot izdelovalec orodij in se je odločil zapustiti podjetje ter ustanoviti svoje podjetje. Andis je hitro razvil električni strižnik Andis in ustanovil podjetje Andis Clipper Company, ki se je sčasoma razvilo v današnje podjetje Andis in je bilo uradno ustanovljeno leta 1922. Prednost strižnika Andis je bila v tem, da je bil manjši, hitrejši in je zagotavljal višjo zmogljivost kot drugi strižniki, ki so bili takrat na voljo. Ta strižnik je bil prva generacija današnjega Master Clipperja, ki je še vedno eden najbolj priljubljenih Andisovih modelov. Proizvodnja se je začela v kleti družinske hiše Andis. Ameriški brivci so hitro sprejeli novi Andis Clipper. Danes zaposluje Andis več kot 400 ljudi v svojem objektu, ki se nahaja tik ob ulici Racine v Sturtevantu v Wisconsinu, kjer so bila uvedena načela vitke proizvodnje za zagotavljanje vrhunskih izdelkov.

Druga generacija, 1938 – 1971

Matthew G. Andis, drugi predsednik Andisa, je zaslužen za oblikovanje še vedno priljubljenega trimerja T-Outliner. Tako kot njegov oče je že v mladosti delal v podjetju in se osredotočil na razvoj najkakovostnejših strižnikov in prirezovalnikov v industriji.

Tretja generacija, 1971 – 2010

Februarja 1971, ko je bil Matthew L. Andis star 32 let, je prevzel vajeti podjetja. V tistem času so bili popularni the Beatles, brivska in kozmetična industrija pa sta doživeli velik upad, saj so se pričeske čez noč spremenile. V tem obdobju se je Andis razširil na številne kreativne načine: liniji izdelkov je dodal sušilnike za lase in kodralnike; vstopili so na živalski trg s hitrim, zmogljivim vrtljivim motornim strojčkom za striženje z direktnim pogonom, s katerim so zavzeli večino trga; in predstavili prvi stenski sušilnik za lase, nameščen v hotelskih sobah po vsem svetu. Na trgu sušilnikov za lase je postajalo vse težje tekmovati z modeli, proizvedenimi v ZDA, zato je leta 1977 Matthew L. Andis obiskal Kitajsko, da bi raziskal možnosti. Leta 1978 je Andis proizvedel svoj prvi izdelek na Kitajskem. Danes kitajska tovarna proizvaja sušilnike za lase, likalnike, strižnike in prirezovalnike Andis in ima 900 zaposlenih. Kitajska tovarna dopolnjuje obrat v ZDA, saj se večina količine še vedno proizvede v Združenih državah.

Četrta generacija, 2010 – danes

Matthew K. Andis je bil 1. junija 2010 imenovan za predsednika družbe Andis Company. Je četrta generacija na tem položaju in si deli odgovornost za vodenje podjetja s svojima sestrama. Četrta generacija Andis je odločena, da bo pri svoji viziji uspešna. Z vključevanjem vrednot v vsakdanje delovanje družinskega podjetja, ohranjajo močne vezi med zaposlenimi in ostajajo zvesti svoji dediščini in koreninami.

Andis še naprej raste po vsem svetu. Izdelki na voljo v 90 državah po vsem svetu. Brivci, stilisti, negovalci in potrošniki povsod še naprej posegajo po strižnikih, prirezovalnikih, sušilnikih, rezilih, kodralnikih in likalnikih Andis, ko se želijo zanesti na vrhunska orodja. Z več inovacijami izdelkov, dolgoročno strategijo in zagnanostjo predane delovne sile se podjetju Andis obeta še veliko odličnih stvari.

Fundacija Andis

Poslanstvo neprofitne organizacije je graditi močne družine, razvijati uspešne otroke in spodbujati živahno skupnost. Donacije podeljujejo organizacijam z enakim poslanstvom in vodijo program štipendiranja za otroke sodelavcev podjetja Andis.

NOVO V SPLETNI TRGOVINI

beSPOKE

Inovacija brezžičnega polnjenja in eleganten paket za oblikovanje in napredno striženje. Rezilo GTX-Z omogoča, da striženje zaključite s stilom in natančnostjo. Kovinsko ohišje, mehak oprijem, indikator stanja baterije in tiho delovanje.